Spesialoppdrag.

Hvis det er en nisje vi kanskje jobber mer i enn andre, så er det vel disse spesialoppdragene. Med noen unntak, så lager vi stort sett prototyper av ting, – vi lager en og en, av gjenstander eller duppedingser, etter kunders behov og innfall, og det å ta på seg alt av pussige oppdrag, som ofte ligger i grenseland, eller utenfor grensene, for faget vi egentlig jobber i, gjør at vi blir mer og mer kunnskapsrike, og mer mer fleksible for hver dag som går, og det er kanskje hemmeligheten bak Treskjerarverkstadens suksess.

Her om dagen lagde vi en spesialdesignet broderinål i bein, for en allergiker som ikke tåler å arbeide med metallet som vanlige nåler er laget av, (Dessverre glemte jeg å ta bilde av den)

Og i høst lagde Karina en pilegrimsstav, der kunden ønsket noe spesielt…

 

Når man har samlet materialer hele livet, kan man tilby det meste..
Når man har samlet materialer hele livet, kan man tilby det meste..

 

pil7

Når vi lager pilegrimsstaver, tar vi som regel utgangspunkt i formen og designen fra gamle norske skistaver. Det er som med gamle ljåskaft og andre verktøy og redskap fra den gang man brukte denslags mye. Formen er så gjennomarbeidet og spesialtilpasset til formålet, og man kjenner fort at dette er et verktøy man kan jobbe lenge med uten å bli sliten eller få belastningsskade.

pil3

Det som skiller denne staven fra de mange andre vi har lagd her på verkstedet, er at på denne ville kunden, i stedet for å få den prektig utsmykket med ornamentikk, ha hemmelig rom i staven for å kunne gjemme diverse gjenstander med symbolverdi.

 

 

pil2

Deler av Nubisk akasie(materialer fra en transportkasse som kom til Norge på 60-tallet) er felt inn i bjørkestaven, og kan «slides» ut og inn og åpner et hemmelig rom i staven…

 

 

pil

Hverdagen på verkstedet er alltid full av utfordringer, og kan sånn sett ikke bli kjedelig. Den ene dagen lager man luksusleketøy, den neste skjærer man kirkekunst, og deretter smykker man ut svære skip.

Har du en ide til noe som du lurer på om kan lages i tre, eller annet materiale for den saks skyld, så bare ring så skal vi se på det…