Tjærebrenning

I ny og ne brenner vi en tjæremile her på Dovre, og dette er en spennende og lærerik prossess som alle som er ihuga treentusiaster burde ha vært med på en gang eller to. Vi håper å få det til i år også, og at mange deltar og kommer for å lære denne gamle kunnskapen.

Stabling av tjæremile.
Mila er akkurat tent.
Det er stor entusiasme rundt tjærebrenningen. Folk kommer fra hele Europa for å lære.

Å lage en tjæremile er vannvittig spennende, og enormt arbeidskrevende. Ta kontakt med Senter for bygdekultur hvis du ønsker mer informasjon eller ønsker å delta.

En kommentar om “Tjærebrenning

  1. Hei…. Veldig kjekk blogg du har… Kjekt å se bilder av treskjæring og at det fortsatt liv i di gamle byggningene ved Hjerleid, selv om denne er datert juli 2010…. Selv har jeg vært elev ved Hjerleid og har mangen gode minner derfra. Syntes det var ekstra moro å se nyere bilder derfra… Vekker en del god minner som sitter godt i…
    Fantastisk arbeid…..
    Lykke til videre
    Mvh Karina

Det er stengt for kommentarer.